Ακόμα πιο σπορ η νέα BMW Σειρά 2 Coupe

Δημήτρης Μπαλής

Το δίθυρο μοντέλο είναι τώρα ακόμα πιο ελκυστικό, με ανανεωμένη σχεδίαση, πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό και προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες.

Με συμπαγείς αναλογίες, πιο αιχμηρή σχεδίαση, ισχυρούς κινητήρες και την ανάρτηση M Sport να περιλαμβάνεται πλέον στον βασικό εξοπλισμό της, η νέα BMW Σειρά 2 Coupe προσφέρει μια πιο συναισθηματική από ποτέ οδηγική εμπειρία. Η γκάμα των κινητήριων συνόλων της περιλαμβάνει εξαιρετικά αποδοτικές τετρακύλινδρες μονάδες βενζίνης και diesel, που συνδυάζονται με οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic και κίνηση στους πίσω τροχούς. Επίσης η νέα BMW M240i xDrive Coupé χρησιμοποιεί έναν εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα ο οποίος συνιστά μία μοναδική πρόταση σε σχέση με τους ανταγωνιστές.

Η νέα BMW θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον Αύγουστο του 2024.

Σχεδιαστικά, το χαρακτηριστικό εμπρός μέρος με τα ξεχωριστά στρογγυλά φωτιστικά σώματα, η οριζόντια μάσκα BMW και ο δυναμικός θόλος στο μακρύ καπό, οι αθλητικά διαμορφωμένες επιφάνειες της πλαϊνής όψης, οι φαρδιοί θόλοι των τροχών και το κοντό κάλυμμα του χώρου αποσκευών που καταλήγει σε μία εντυπωσιακή αεροτομή χαρίζουν στην BMW Σειρά 2 Coupe μια δυναμική εμφάνιση. Με τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του M Sport Package να είναι πλέον στάνταρ, η νέα έκδοση του compact δίθυρου μοντέλου εκφράζει ακόμα πιο έντονα τον δυναμικό χαρακτήρα του. Η ειδική σχεδίαση M περιλαμβάνει μεγάλες εισαγωγές αέρα μπροστά, έντονες πλαϊνές ποδιές και έναν εντυπωσιακό πίσω προφυλακτήρα με κάθετους ανακλαστήρες και ένθετο που μοιάζει με διαχύτη.

Οι αλλαγές στο εσωτερικό επικεντρώνονται και στην ψηφιοποίηση. Η κυρτή οθόνη BMW Curved Display διαδραματίζει ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στον διαισθητικό χειρισμό των λειτουργιών του οχήματος. Το πλήρως ψηφιακό σύστημα απεικόνισης περιλαμβάνει μια οθόνη πληροφοριών 12,3 ιντσών και μια οθόνη ελέγχου 14,9 ιντσών, που αποτελούν την πλατφόρμα για το περαιτέρω εξελιγμένο BMW iDrive με QuickSelect που βασίζεται στο BMW Operating System 8.5.

Η νέα BMW Σειρά 2 Coupe διατίθεται στάνταρ με δερμάτινο τιμόνι M. Η νέα έκδοση περιλαμβάνει μία στεφάνη με επίπεδο κάτω τμήμα, ακτίνες τροποποιημένες με ακρίβεια και διακριτές σημάνσεις για τη θέση της ευθείας.

Τα θερμαινόμενα σπορ καθίσματα που προσφέρονται στάνταρ για τον οδηγό και τον συνοδηγό αναβαθμίζουν την οδηγική εμπειρία.