Αυτό είναι το Conrad, στη θέση του Hilton στην Αθήνα
Δημήτρης Μπαλής
Επειτα από 20 χρόνια το Hilton της Αθήνας θα σταματήσει, πρόσκαιρα, τη λειτουργία του.
Την περίοδο 2002 – 2004, το εμβληματικό ξενοδοχείο της ελληνικής πρωτεύουσας, είχε δεχθεί ριζική ανακατασκευή, με την αλλαγή των δωματίων, των κοινόχρηστων χώρων και των εστιατορίων, ενώ είχε προστεθεί ένα ακόμα κτήριο στο πίσω μέρος, με επιπλέον δωμάτια. Κι όλα αυτά, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, το 2004.
Τώρα, 20 χρόνια μετά, στις 31 Ιανουαρίου 2022, το Hilton Αθηνών θα σταματήσει εκ νέου τη λειτουργία του, καθώς δεν μπορούν να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν τα έργα, που θα μετατρέψουν το ξενοδοχείο σε έναν πολυδιάστατο προορισμό, με παράλληλη λειτουργία του ξενοδοχείου.
Βέβαια, ορισμένες εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει από το 2020, ωστόσο τώρα πρόκειται να αλλάξει εντελώς εικόνα ο χώρος, αν και το κεντρικό κτήριο θα παραμένει ως έχει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία, λαμβάνοντας υπόψη πολλαπλά κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, προσφέρει ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου, το οποίο θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιανουαρίου 2022.
Παράλληλα, όσοι εργαζόμενοι επιθυμούν, θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν, κατόπιν αξιολόγησης, σε άλλες τουριστικές δραστηριότητες του ομίλου, όπως στη νέα ξενοδοχειακή μονάδα της Costa Navarino, καθώς και στο ξενοδοχείο και τις λοιπές επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν στον χώρο του πρώην Hilton, το οποίο θα ονομαστεί Conrad, στα τέλη του 2024.
Η συνολική επένδυση ύψους 130 εκατ. ευρώ, από την Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε., δημιουργεί ένα σύνθετο αναπτυξιακό μοντέλο, το οποίο θα περιλαμβάνει τη δημιουργία του νέου πολυτελούς ξενοδοχείου Conrad που θα διαθέτει 280 δωμάτια και σουίτες, τη δημιουργία 50 πολυτελών κατοικιών, οι οποίες θα λειτουργήσουν υπό τα brands Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences της Hilton, τη συνολική ανάπλαση του τελευταίου ορόφου όπου θα φιλοξενηθούν εμπειρίες γαστρονομίας και ψυχαγωγίας, επέκταση δίπλα στο χώρο της πισίνας, η οποία είχε συμπεριληφθεί και στον αρχικό σχεδιασμό της δεκαετίας του 1960 καθώς και τη δημιουργία θεματικών εμπορικών χώρων, εγκαταστάσεων ψυχαγωγίας και ευεξίας, καθώς και σύγχρονης λέσχης μελών σε χώρους 5.500τ.μ.
Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης κλίμακας, το οποίο θα διατηρήσει αναλλοίωτη και θα αναδείξει περαιτέρω, την αρχιτεκτονική κληρονομιά του κτιρίου και τις διαχρονικές προσόψεις που είχε φιλοτεχνήσει ο Γιάννης Μόραλης.
Κατά τη διάρκεια της κατασκευής αναμένεται να εργασθούν μέχρι και 800 άτομα, ενώ κατά τη λειτουργία θα απασχοληθούν πάνω από 600 εργαζόμενοι.