Διάλογοι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ): Σύγχρονες πολιτικές αξίες και αρχαίο δράμα

Η σύγχρονη παγκόσμια πολιτική πραγματικότητα και η άρρηκτη σύνδεσή της με το διαχρονικό αρχαίο δράμα, αποτέλεσαν το επίκεντρο της 54ης συζήτησης των Διαλόγων του ΙΣΝ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στην ταράτσα του ΕΜΣΤ (Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης). Κοινό και ομιλητές επιχείρησαν να αναζητήσουν πολιτικές αξίες, όπως διατυπώνονται στα αρχαία θεατρικά κείμενα, και να αναδείξουν τη διάστασή τους στη σημερινή εποχή της οξείας πόλωσης. Μέσα από μια ανοιχτή συζήτηση και τις ερωτήσεις του κοινού, οι Διάλογοι αναζήτησαν τον τρόπο με τον οποίο τα αρχαία θεατρικά κείμενα συνδέονται με τη δημόσια ζωή, με άξονα την αντοχή τους στο χρόνο και τις πολιτικοκοινωνικές αλλαγές.

Στη συζήτηση των Διαλόγων συμμετείχε η Ειρήνη Μουντράκη, Θεατρολόγος, Υπεύθυνη Δραματολογίου, Βιβλιοθήκης, Αρχείου & Διεθνών Σχέσεων Εθνικού Θεάτρου και ο Επίτιμος και Ομότιμος Καθηγητής Τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ, Βάλτερ Πούχνερ.

Τους Διαλόγους επιμελείται και συντονίζει η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου και υλοποιούνται με τη δημοσιογραφική επιμέλεια του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού οργανισμού iMEdD (incubator for Media Education and Development)