Γυρίστηκε η γαλλική ταινία που υμνεί το ελληνικό καλοκαίρι

Δημήτρης Μπαλής

 

Την ευκαιρία να δουν και πάλι, ορισμένες από τις ομορφιές της Αττικής, θα έχουν οι Γάλλοι σινεφίλ, που θα δουν τη νέα ταινία «On sourit pour la photo» («Χαμογελάστε για τη φωτογραφία»), η οποία θα προβληθεί το 2021.

Η ταινία, που υμνεί το ελληνικό καλοκαίρι, γυρίστηκε με την υποστήριξη του ΕΟΤ στην Αθήνα, την αθηναϊκή ριβιέρα – το παραθαλάσσιο μέτωπο δηλαδή, και την Αίγινα.

Παρά τις δυσκολίες εξαιτίας της πανδημίας, οι συντελεστές της ταινίας είχαν τη δυνατότητα να βρεθούν στα σημαντικότερα μνημεία και αξιοθέατα της Αττικής και της Αίγινας και παράλληλα να απολαύσουν την ελληνική φιλοξενία και γαστρονομία. «Η εμπειρία των γυρισμάτων στην Ελλάδα θα μας μείνει πραγματικά αξέχαστη! Είχαμε την τύχη να δουλέψουμε σε ένα τόπο με τόσες ιστορίες και με καταπληκτική φύση. Είμαστε σίγουροι ότι οι θεατές θα “ταξιδέψουν” μαζί με τους χαρακτήρες της ταινίας, θα θυμηθούν τις όμορφες στιγμές διακοπών που έχουν ζήσει στην Ελλάδα και θα θελήσουν να την επισκεφθούν και το επόμενο καλοκαίρι,» επισήμανε ο σκηνοθέτης François Uzan.

Η ταινία αποτελεί συμπαραγωγή των εταιρειών RADAR FILMS, UNAGI PRODUCTIONS και BLONDE PRODUCTIONS και πρωταγωνιστούν: οι Jacques Gamblin, Pascale Arbillot, Pablo Pauly, Agnès Hurstel και ο youtubeur Ludovik.

Η υπόθεση της ταινίας «On sourit pour la photo»

Ο Thierry είναι συνταξιούχος. Νιώθει μεγάλη νοσταλγία κοιτάζοντας παλιές φωτογραφίες της οικογένειάς του, και είναι σίγουρος ότι τα καλύτερα χρόνια της ζωής του είναι πίσω του. Αντίθετα, η γυναίκα του, η Claire, έχει περισσότερη δύναμη από ποτέ, και έχει την εντύπωση ότι έχει χάσει  πολλά πράγματα στην πάροδο των χρόνων και θέλει επιτέλους να απολαύσει τη ζωή. Το ζευγάρι δεν έχει πια πολλά να μοιραστεί… 

Όταν η Claire αποφασίζει να ανακοινώσει στον Thierry ότι θέλει να χωρίσει, αυτός οργανώνει ένα ταξίδι για όλη την οικογένεια, ώστε να αναβιώσει τις πιο όμορφες διακοπές που έχουν ζήσει σαν οικογένεια: τις διακοπές του 1998 στην Ελλάδα.

Ο Thierry πιστεύει ότι αυτό το ταξίδι θα είναι η ευκαιρία αναζωπυρωθεί το πάθος τους, αλλά στην Claire λέει ότι ο στόχος του ταξιδιού είναι να ενημερώσουν τα παιδιά τους για το διαζύγιο. Τα παιδιά όμως, η Karine και ο Antoine δεν είναι πια παιδιά, δεν θέλουν να ξυπνήσουν νωρίς για να επισκεφτούν μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ή να ακούν τα κηρύγματα των γονιών τους όλη μέρα… 

Υπό αυτές τις συνθήκες, ξεκινά αυτό το αξέχαστο ταξίδι στην Ελλάδα, όπου πολλές εκπλήξεις περιμένουν την οικογένεια!