Η φρεσκαρισμένη BMW Σειρά 1 από 28.960 ευρώ

Δημήτρης Μπαλής

 

Μπαράζ ανανεώσεων για πολλά μοντέλα και από την BMW, η οποία λανσάρισε την ανανεωμένη Σειρά 1 στην 4η γενιά της, με 20 χρόνια στην αγορά.

Οι διαστάσεις του πεντάθυρου μοντέλου έχουν αλλάξει ελάχιστα σε σχέση με τον προκάτοχό του. Το μήκος της νέας BMW Σειράς 1 έχει αυξηθεί κατά 4,2εκ. φτάνοντας στα 4,361μ., ενώ το μεταξόνιο είναι 2,67μ. Το πλάτος του οχήματος είναι 1,8μ., και το ύψος έχει αυξηθεί κατά 2,5εκ. στα 1,459μ.

Σχεδιαστικά είναι πιο σπορ, με φαρδιά γρίλια και έντονη προς τα εμπρός κλίση, στάνταρ προβολείς LED με κάθετα στοιχεία για τα φώτα ημέρας και τα φλας, μεγάλη αεροτομή οροφής και πλευρικούς εκτροπείς αέρα, κάθετους ανακλαστήρες και μαύρο ένθετο τύπου διαχύτη.

Το προαιρετικό πακέτο M Sport Package και ο προαιρετικός εξοπλισμός M Sport Design που διατίθενται με το λανσάρισμά της στην Ευρώπη καθιστούν τη νέα BMW Σειρά 1 ακόμα πιο δυναμική. Τα ειδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά M περιλαμβάνουν μεγάλες εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα, έντονες πλαϊνές ποδιές και ένα τρισδιάστατο στοιχείο διαχύτη στον πίσω προφυλακτήρα.

Η ανανεωμένη σχεδίαση του εσωτερικού της νέας BMW Σειράς 1, που δεν περιλαμβάνει δερμάτινες επενδύσεις (στάνταρ), διαμορφώνει μια σύγχρονη πολυτελή ατμόσφαιρα με σπορ πινελιές και γενναιόδωρους χώρους για έως και πέντε επιβάτες. Ο κεντρικός αερόσακος οδηγού-συνοδηγού προσφέρεται τώρα στάνταρ για να ενισχύσει περαιτέρω την προστασία των επιβατών.

Οι επιφάνειες και τα στοιχεία διακόσμου υψηλής ποιότητας, ο επανασχεδιασμένος επιλογέας ταχυτήτων και η κυρτή οθόνη BMW Curved Display υπογραμμίζουν την προοδευτική, premium ατμόσφαιρα του εσωτερικού. Το ψηφιακό σύστημα απεικόνισης περιλαμβάνει μια οθόνη πληροφοριών 10,25” και μια οθόνη ελέγχου 10,7”. Ο αριθμός των κουμπιών και των χειριστηρίων στο cockpit έχει μειωθεί σημαντικά χάρη στη συνεπή χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας. Ο κλιματισμός στη νέα BMW Σειρά 1 ελέγχεται επίσης ψηφιακά.

Σε επίπεδο μοτέρ, ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας της νέας BMW 120 και ο τετρακύλινδρος πετρελαίου της νέας BMW 120d συνδυάζονται με ήπια υβριδική τεχνολογία 48 Volt, η οποία ενισχύει τόσο την αποδοτικότητα όσο και την άμεση παροχή ισχύος. Όλες οι κινητήριες μονάδες συνεργάζονται στάνταρ με 7-τάχυτο κιβώτιο Steptronic διπλού συμπλέκτη.

Με μέγιστη ισχύ 170 hp, το σύστημα κίνησης της νέας BMW 120 προσφέρει επιτάχυνση σε 7,8 δευτερόλεπτα. Η νέα BMW 120d αποδίδει ισχύ 163 hp και εξασφαλίζει επιτάχυνση σε 7,9 δευτερόλεπτα. Η BMW 118d, η οποία επίσης χρησιμοποιεί ένα τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα αποδίδει 150 hp και ολοκληρώνει την ίδια επιτάχυνση σε 8,3 δευτερόλεπτα.

Η νέα BMW Σειρά 1 προσφέρει μια σημαντικά διευρυμένη γκάμα συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης ως μέρος του βασικού ή προαιρετικού εξοπλισμού της. Στα στάνταρ χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται τα Driving Assistant με προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης, Lane Departure Warning, Exit Warning και Traffic Sign Recognition, καθώς και το Parking Assistant με Reversing Assistant.

Οι τιμές ξεκινούν από 28.960 ευρώ.