«Ηλεκτρικό και συναρπαστικό» το μέλλον της Opel

Δημήτρης Μπαλής

Στην Διεθνή Εκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου IAA Mobility, η Opel αποκάλυψε επισήμως το πρωτότυπο Experimental που απεικονίζει το «πώς φανταζόμαστε το μέλλον της Opel: ηλεκτρικό και συναρπαστικό», σύμφωνα με τον Φλόριαν Χούετλ, διευθύνοντα σύμβουλο της μάρκας.

Σημειώνουμε ότι έως το 2024, κάθε μοντέλο της γκάμας θα διαθέτει μία ηλεκτρική έκδοση, ενώ από το 2025, κάθε νέο μοντέλο Opel θα λανσάρεται αποκλειστικά ως ηλεκτρικό. Κι όλα αυτά με το σκεπτικό ότι ο πλήρης εξηλεκτρισμός της αυτοκίνησης δεν θα πάρει κι άλλη παράταση, λόγω των συγκυριών (πόλεμος στην Ουκρανία, αύξηση των πρώτων υλών, ενεργειακό ζήτημα κλπ.).

Το Opel Experimental εκφράζει όλα όσα καθορίζουν την Opel και τους προϊοντικούς πυλώνες της μάρκας “Greenovation”, “Detox” και “Modern German”. Είναι πλήρως ηλεκτρικό, μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα, ενώ η “Bold & Pure” σχεδίασή του επιτρέπει την εστίαση σε ό,τι είναι πραγματικά σημαντικό.  Τις εντυπώσεις κερδίζουν οι αναλογίες του, οι έξυπνες αεροδυναμικές λύσεις, η εξαιρετικά αποδοτική διαχείριση του χώρου και η υπερσύγχρονη τεχνολογία φωτισμού, συμπεριλαμβανομένου του λογότυπου Opel Blitz, που είναι φωτιζόμενο για πρώτη φορά.

Opel Astra Sports Tourer Electric και Opel Corsa Electric

Τα δύο νέα μοντέλα της Opel, έκαναν επίσης πρεμιέρα στην IAA Mobility, και έρχονται σύντομα στην αγορά. «Το Astra Sports Tourer Electric αποτελεί μια εξαιρετικά ελκυστική πρόταση προς τους πελάτες μας”, δήλωσε ο Χούετλ. Συνδυάζει περισσότερα από 400 χιλιόμετρα ηλεκτρικής αυτονομίας και τελική ταχύτητα 170 χλμ./ώρα, με όλα τα πλεονεκτήματα ενός ευρύχωρου compact station wagon. Για όσους προτιμούν να οδηγούν ένα μικρό αυτοκίνητο χωρίς εκπομπές ρύπων, η Opel διαθέτει το νέο Corsa Electric, κάνοντας την ηλεκτροκίνηση κατάλληλη για καθημερινή χρήση.

Η νέα ψηφιακή εμπειρία αγοράς

Η Opel εκσυγχρονίζει εξ’ ολοκλήρου τη διαδικασία ηλεκτρονικής αγοράς ενός αυτοκινήτου, κάνοντας την εμπειρία του πελάτη πιο εύκολη και πιο συναρπαστική, απλά σκρολάροντας στο smartphone.