Σκέτη μούρλια το Skoda Slavia

Δημήτρης Μπαλής

 

Στην πρώτη, εκτός Τσεχίας παρουσίαση του πρωτότυπου Skoda Slavia, οι σπουδαστές της Ακαδημίας της Skoda, απέσπασαν τον θαυμασμό.

Η 7η δουλειά των 31 σπουδαστών, που ξεκίνησαν να δημιουργούν πρωτότυπες εκδοχές σε μοντέλα παραγωγής, βασίζεται στο Scala και αρχικά το ονόμασαν Spider, ακριβώς επειδή είναι ένα διθέσιο, cabrio αυτοκίνητο. Εν συνεχεία, πήρε την ονομασία Slavia.

Όπως κι αν λέγεται, το θέμα είναι ότι τα cabrio αυτοκίνητα λείπουν από την αγορά. Λιγοστεύουν, και, θεωρώ άδικα. Εχουν το δικό τους χαρακτήρα, το δικό τους κοινό. Ισως, τώρα, οι σπουδαστές της Skoda να δείχνουν τον δρόμο και γιατί όχι, το εργοστάσιο να αφουγκραστεί την επιθυμία πολλών και να προχωρήσει στην παραγωγή, αν όχι διθέσιο, τουλάχιστον τετραθέσιο. Όλα γίνονται.

Προς το παρόν, μένουμε στο γεγονός ότι το Skoda Slavia έκανε πρεμιέρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο την περασμένη εβδομάδα, καθώς κορυφαία βρετανικά μέσα ενημέρωσης πήγαν στο Millbrook Proving Ground -σχεδόν 80 χιλιόμετρα βόρεια του Λονδίνου- για να δουν και να οδηγήσουν το αυτοκίνητο, από το οποίο εντυπωσιάστηκαν.