Το μετρό θα πλημμυρίσει με τη φωνή της Μαρίας Κάλλας

Δημήτρης Μπαλής

Οποιος έχει κυκλοφορήσει με το μετρό της Αθήνας και έχει χρησιμοποιήσει το σταθμό του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, είναι αδύνατον να μην έχει δει τη μεγάλη φωτογραφία στον τοίχο, κατεβαίνοντας τις σκάλες προς την αποβάθρα, όπου η «ντίβα» με σταυρωμένα τα χέρια κι αυτό το βλέμμα που μαγνητίζει, δηλώνει παρούσα.

Η φωνή της Μαρίας Κάλλας, έχει μείνει στην ιστορία κι είναι πάντα παρούσα με κάθε ευκαιρία.

Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, στο πλαίσιο του προγράμματος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, πρόκειται να παρουσιάσει ένα πρωτότυπο μουσικό δρώμενο που θα μεταδοθεί σε όλους τους σταθμούς του μετρό των Γραμμών 2 & 3, αφιερωμένο στην κορυφαία Ελληνίδα σοπράνο, Μαρία Κάλλας.

Για πέντε ολόκληρες ώρες, μέσω της ενέργειας «Το μετρό πλημμυρίζει με μουσική – Αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας», οι επιβάτες των γραμμών 2 & 3 του μετρό θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, κατά τη διάρκεια των διαδρομών τους, έργα της εμβληματικής Ελληνίδας καλλιτέχνιδας.

Το μουσικό αυτό ταξίδι θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί, θα διαρκέσει έως τις 15:00 το μεσημέρι και θα έχει «όχημα» τα ηχεία των σταθμών του μετρό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία Warner Classics (maria-callas.com), παραχώρησε δωρεάν τα πνευματικά δικαιώματα, για τη συγκεκριμένη ενέργεια.