Το ολοκαίνουργιο FIAT Grande Panda

Δημήτρης Μπαλής

 

Η Fiat συμπληρώνει φέτος 125 χρόνια αλλά το 2024 θα είναι η χρονιά του Grande Panda, ενός ολοκαίνουργιου μοντέλου που εξελίχθηκε για να επαναφέρει την μάρκα στην κατηγορία «Β».

Σχεδιασμένο στο Τορίνο, το Grande Panda είναι το πρώτο μέλος μιας εντελώς νέας, παγκόσμιας οικογένειας μοντέλων που θα ολοκληρωθεί το 2027 και κάθε χρόνο θα έχει ένα νέο μέλος.

Το Grande Panda έχει μήκος 3,99μ. και πέντε θέσεις στην καμπίνα του. Η εξωτερική εμφάνιση υιοθετεί καθαρές γραμμές με τονισμένους θόλους τροχών, διαθέτοντας ισχυρή ταυτότητα FIAT και νεανική διάθεση. Στο εμπρός μέρος τα παραλληλόγραμμα σχήματα κυριαρχούν, ενώ τα φώτα προσδίδουν χαρακτηριστική φωτεινή υπογραφή και τα Daytime Running Lights εξυπηρετούν επίσης την λειτουργία φλας με οριζόντια pixel σε μοτίβο σκακιέρας.

Στο πλάι παραμένει περισσότερο από εμφανής η σύνδεση με το κλασικό Panda, δίνοντας δυναμικό αποτέλεσμα με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και ράγες οροφής απόλυτα εναρμονισμένες με το αμάξωμα. Ως αναφορά στο θρυλικό Panda 4×4 πρώτης γενιάς η λέξη “Panda” είναι ανάγλυφη στο κάτω μέρος των θυρών αλλά και σε μια μαύρη φάσα στο πίσω μέρος με την ιδιαίτερα χαρακτηριστική κολόνα. Στο μεταλλικό μέρος της πόρτας του χώρου αποσκευών το “FIAT” είναι επίσης ανάγλυφο και βάζει μια ακόμα ιδιαίτερη πινελιά στη συνολική εικόνα, μαζί με την κλίση της γραμμής των παραθύρων, το σχήμα του πίσω παρμπρίζ και τα φώτα.

Στην Ευρώπη το νέο μοντέλο θα διατεθεί με ηλεκτρικό και υβριδικό σύστημα κίνησης. Περισσότερα εν καιρώ.